Софийски фестивал на науката 2019 г.

В периода 9-10 май, в рамките на Софийския фестивал на науката служители на Департаментите "География" и "Геофизика" (Секция "Земен магнетизъм") представиха дейностите на научните звена. Фестивалът се проведе в София Тех парк от 9 до 12 май.

Бяха представени част от научните проекти, изпълняващи се в института. Участие взеха доц. Стоян Недков (Научен секретар на НИГГГ - БАН), доц. д-р Цветан Коцев (Ръководител на секция "Физическа география"), Даниел Ишлямски, Божурка Георгиева, Христина Проданова, Звезделина Айдарова, гл. ас. д-р Александра Равначка и гл. ас. д-р Велимира Стоянова, които запознаха посетителите със спецификите на научно-изследователската работа. Голям интерес предизвика представянето на проектите и измерването на магнитната възприемчивост на замърсени с арсен почвени проби от долината на р. Огоста със уреда Kапаметър KT5.

Участието на Националния институт по геофизика, геодезия и география при БАН във фестивала е част от кампанията по отбелязване на 150-годишнината от основаването на Българската академия на науките.

1 / 8
2 / 8
3 / 8
4 / 8
5 / 8
6 / 8
7 / 8
8/ 8